Σε κλίμα αισιοδοξίας η κεντρική συγκέντρωση της Λαικής Συσπείρωσης του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων

ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ

Την Τετάρτη, στις 04 του Οκτώβρη, πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ενθουσιασμού κι αισιοδοξίας, η κεντρική συγκέντρωση της ΛΣ του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιών στην πλατεία Δημαρχείου, στην Αλίαρτο.

Στην συγκέντρωση μίλησαν ο Γιώργος Μπούτσικος υποψήφιος δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων και η Αστέρω Χουσιάδα, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας στην Π.Ε. Βοιωτίας. Σε αυτή παραβρέθηκαν υποψήφιοι τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι, η νυν περιφερειακή σύμβουλος κι εκ νέου υποψήφια Λιάνα Καραβασίλη, και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Νώντας Κοτσικώνας, Γιώργος Παπιώτης και Παναγιώτης Στάθης.

Στις ομιλίες αναδείχτηκε η ανάγκη ενίσχυσης των ψηφοδελτίων της Λ.Σ. που στηρίζει το ΚΚΕ, ώστε να βγουν ακόμα περισσότεροι αγωνιστές δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, στηρίγματα στον αγώνα για τις ανάγκες του λαού και όχι για τα κέρδη των λίγων!

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Μπούτσικος αναφέρθηκε στην στάση των άλλων υποψήφιων δημάρχων , του κ. Γιαννακόπουλου μέλους της σημερινής Δημοτικής αρχής  όσο και του  κ. Αραπίτσα επικεφαλής της μείζονος  αντιπολίτευσης που παρά τις διαφορές τους  , συνυπήρξαν επί σειράς ετών στην διοίκηση του Δήμου , εφαρμόζοντας στην πράξη τις επιταγές των εκάστοτε κυβερνήσεων και:

  • Αποδέχτηκαν την πολιτική που μετέτρεψε τον Δήμο σε φοροεισπράκτορα και αύξησαν τα Δημοτικά τέλη .
  • Δεν προχώρησαν σε αντισεισμικό έλεγχο των σχολείων.
  • Δεν υποστήριξαν στην πράξη την πρόταση της ΛΣ για δράση με συλλογική κινητοποίηση , προκειμένου να αναβαθμιστεί το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου  και να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό  προσωπικό , καθώς και την αντίστοιχη ενίσχυση των κατά τόπους ιατρείων με γιατρούς ειδικοτήτων σε καθημερινή βάση .
  • Δεν λένε κουβέντα για δράση κατά της επέλασης των ανεμογεννητριών που έχουν ήδη αδειοδοτηθεί και θα πνίξουν τη περιοχή μας ακόμα και σε αρχαιολογικές και δασικές περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους ενώ οι δημότες μας πληρώνουν πανάκριβα το ηλεκτρικό ρεύμα.
  • Διατηρούν υποστελεχωμένο τον Δήμο κρατώντας σε ομηρία εργαζομένους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου .
  • Έχουν αφήσει τα χωριά μας χωρίς καθαρό και επαρκές νερό , αφού υδροδοτούνται με απαρχαιωμένο σύστημα.
  • Αποδέχονται την περικοπή  της κρατικής χρηματοδότησης για τα σχολεία.
  • Ανέχονται την ερημοποίηση του τόπου αφού επί των ημερών τους δεν έμειναν  τράπεζες ,  ΙΚΑ , Οργανισμός Κωπαΐδας.
  • Αφήνουν παιδιά έξω από τους παιδικούς σταθμούς , ενώ εφαρμόζουν την πολιτική των τροφείων που αναγκάζει  γονείς να πληρώνουν .
  • Ελικώνας , Κωπαΐδα και γη υψηλής παραγωγικότητας μετατρέπεται σε πεδίο  κερδοσκοπίας και δεν  αντιδρούν , ενώ δεν υποστηρίζεται η πλήρης αντιπλημμυρική και η αντιπυρική προστασία.
  • Ψηφίζουν  συνεχείς παρατάσεις και τροποποιήσεις συμβάσεων , που αυξάνουν το χρόνο και το κόστος κατασκευής των έργων .

Η Αστέρω Χουσιάδα στην ομιλία της, τόνισε τον ρόλο της  Περιφερειακής αρχής του κ. Σπανού που στήριξε σταθερά τα επιχειρηματικά συμφέροντα, προχωρώντας σε ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιας Περιουσίας με τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, υλοποιώντας σε κάθε τομέα  μέχρι κεραίας την κυβερνητική πολιτική, μακριά από τις ανάγκες του Λαού της Στερεάς, αφήνοντας τον απροστάτευτο από φυσικές καταστροφές, με την παντελή έλλειψη αντιπλημμυρικού, αντιπυρικού, αντισεισμικού σχεδιασμού και των αντίστοιχων έργων.

Στην εφαρμογή της πολιτικής αυτής, παρά τις επιμέρους διαφορές, είχε την στήριξη της «αντιπολίτευσης», του νυν εκλεκτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γκλέτσου, αλλά και των άλλων παρατάξεων της κ. Μπατζελή του ΠΑΣΟΚ όπως και του κ. Αναγνωστάκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Και οι δύο ομιλητές απηύθυναν  κάλεσμα  ενίσχυσης της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμο και Περιφέρεια, για να δυναμώσει συνολικά ο αγώνας του λαού για τις σύγχρονες ανάγκες του, που υπάρχει η δυνατότητα να ικανοποιηθούν στον 21ο αιώνα, αν η επιστήμη, οι τέχνες και η παραγωγικότητα από την εργασία και την δημιουργικότητα όλων μας, αξιοποιηθούν για τις                     ανάγκες       των     πολλών και   όχι   για   τα    κέρδη   των    λίγων.

Σχετικά